10+ jaar ervaring
100% eigen personeel
Persoonlijk & betrouwbaar
Zonion

Airco installatie

ALTIJD EEN OPTIMAAL KLIMAAT IN UW WONING?

Met de split-unit airco’s van Mitsubishi heavy industries bent u gegarandeerd van de beste kwaliteit en het hoogste rendement.

 

Samen met u bepalen we de beste plek en het optimale vermogen van de airco. Na de installatie volgt een uitgebreide check of het systeem naar behoren werkt. De buitenunit wordt meestal op een plat dak of tegen de gevel geplaatst. Hiervoor gebruiken wij speciale steunen en dempers zodat de installatie zo stil mogelijk wordt. Wilt u meerdere units in huis? Dan is een multisplit vaak een goede optie. Één buiten unit met meerdere binnenunits. Om zo uw hele huis van een optimaal klimaat te voorzien

VERKOEL JE WONING TIJDENS DE WARME ZOMERMAANDEN

Wilt u tijdens de warme maanden toch een goed klimaat in uw woning. Met een airco regelt u de temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis. Op deze manier heeft u altijd een ideaal leef en werkklimaat.
  • Verkoeling tijdens hitte
  • Lagere luchtvochtigheid
  • schonere lucht

ERWARM JE WONING TIJDENS DE KOUDE WINTERMAANDEN

Tevens is het heel goed mogelijk uw woning te verwarmen met een airco. Het systeem draait zich om en zal de lucht binnen op een duurzame manier verwarmen en verlaagt u uw energierekening.
  • Duurzaam verwarmen
  • Lagere energierekening
  • Te regelen via de app

Betrouwbaar

Professioneel bedrijf. Helder advies en goede communicatie. Komen afspraken na,. Verder een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ron, Lelystad
26 oktober 2023

Installatie netjes en conform afspraak geplaatst

Team van 4 monteurs kwam netjes op tijd en heeft de installatie keurig geplaatst en aangesloten zoals besproken

Rick, Emmeloord
20 oktober 2023

Deskundig en betrouwbaar

Wat zeggen onze klanten over ons?

Bij Zonion streven we ernaar om niet alleen duurzame energieoplossingen te leveren, maar ook duurzame relaties op te bouwen. Onze klantrelaties zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen en streven naar maximale tevredenheid. De ervaringen gedeeld door onze klanten zijn voor ons van grote waarde. We zijn trots op een gemiddelde beoordeling van 9,5 op Kiyoh, wat een duidelijk bewijs is van de tevredenheid van onze klanten.

Heeft mijn airco ook onderhoud nodig?

Ja, uw airco onderhouden is belangrijk!

Voor een goede werking is het belangrijk dat de airco regelmatig onderhouden wordt. Hiermee worden storingen voorkomen, en blijft de luchtkwaliteit in de woning goed. Zelf kunt u eenvoudig de filters in de airco schoonmaken, deze mogen gewoon onder de kraan afgespoeld worden. Tevens verlengt Mitsubishi heavy industries de garantie van twee naar vijf jaar wanneer de airco regelmatig wordt onderhouden door een f-gassen gecertificeerde monteur.

Welke airco heb ik nodig?

Airco’s worden aangeboden met verschillende koel en verwarmingsvermogens. Het modelnummer geeft meestal het koelvermogen van de airco in kilowatt (1 kilowatt is 1000 watt) aan.

Bij het kiezen van de juiste airco gaan we uit van een gemiddelde woning. Voor een gemiddelde woning heeft u 30 tot 40 watt koelvermogen nodig per kubieke meter. Is uw woning zeer goed geïsoleerd? Dan voldoet een iets kleinere airco, is uw woning minder goed geïsoleerd? Kies dan een iets groter vermogen.

Voorbeeld:
De ruimte waar de airco moet komen is 10 meter diep, 4,5 meter breed en 2,5 meter hoog.
De inhoud van de ruimte is: 10×4,5×2,5= 112,5 kubieke meter. Het koelvermogen dat nodig zal zijn is 112,5×35= 3937,5watt. Er is dus een airco met een koelvermogen van 4kw nodig.

Maakt een airco lawaai?

Vroeger stonden airco’s er om bekend veel lawaai te maken. En met de huidige mobiele airco’s is dat nog steeds het geval.

De airco’s van Mitsubishi heavy industries staan er om bekend heel stil te zijn. Zo hebben ze een silent modus en zijn ze bijna niet te horen. Ideaal voor op de slaapkamer.

De buitenunits plaatsen wij altijd op rubberen blokken of speciale geluidsdempers. Hierdoor zal het geluid van de buitenunit binnen niet tot nauwelijks hoorbaar zijn.

Mag ik zelf een airco installeren?

Ja, u mag zeker zelf uw airco installeren. Wij kunnen u voorzien van alle materialen. Mocht u vragen hebben over het zelf installeren dan kunt u contact met ons opnemen. Let er wel op dat de inbedrijfstelling van een airco en het werken met koelmiddel uitsluitend gedaan mag worden door een f-gassen erkende installateur.

Wat is een split-unit airco?

Een split-unit airco bestaat uit één buitenunit met één binnen unit. Deze zitten doormiddel van koelleidingen met elkaar verbonden.
Een split-unit airco kan de woning zowel verwarmen als koelen.

Wat is een multisplit airco?

Een multisplit airco bestaat uit één buitenunit met daarop aangesloten meerdere binnen unit. Elke binnenunit zit doormiddel van koelleidingen aan de buitenunit verbonden.
Een multisplit airco kan een uitkomst zijn wanneer u bijvoorbeeld meerder kamers wilt voorzien van een airco.