10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Koelen én verwarmen met airconditioning

Airconditioning

Ontdek de vele voordelen van een airconditioning in huis en vraag een vrijblijvende offerte aan.

 • Verkoelen én verwarmen
 • A-kwaliteit airco’s
 • Gecertificeerde installateurs
 • Toegang via app

Offerte aanvragen

Koelen én verwarmen met airconditioning

Airco laten plaatsen door Zonion

Wilt u ook genieten van perfecte temperaturen thuis, ongeacht het seizoen? Kies dan voor een airconditioning van Zonion. Onze gecertificeerde installateurs en monteurs zorgen voor een vakkundige installatie van uw airco, zodat u altijd kunt rekenen op een betrouwbaar en efficiënt systeem.

Gecertificeerde installateurs en monteurs

Service & jaarlijks onderhoud

Binnen één dag geïnstalleerd

Optimale klimaatbeheersing het hele jaar

Airconditioning in huis

Kies voor gemak en professionaliteit met Zonion Airconditioning. Koop uw airco en laat deze installeren door onze gecertificeerde vakmannen. Wij bieden een uitgebreid assortiment van airconditioning systemen die perfect passen bij uw wensen en behoeften.

Verkoel uw woning tijdens de warme zomermaanden

Wilt u tijdens de warme maanden toch een goed klimaat in uw woning. Met een airco regelt u de temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis. Op deze manier heeft u altijd een ideaal leef en werkklimaat.

 • Verkoeling tijdens hitte
 • Lagere luchtvochtigheid
 • schonere lucht

Verwarm uw woning tijdens de koude wintermaanden

Ook is het heel goed mogelijk uw woning te verwarmen met een airco. Het systeem draait zich om en zal de lucht binnen op een duurzame manier verwarmen en verlaagt u uw energierekening.

 • Duurzaam verwarmen
 • Lagere energierekening
 • Te regelen via de app

Waarom kiezen voor Zonion?

Bij Zonion Airconditioning begrijpen we het belang van een comfortabel thuis. Onze airconditioningsystemen zijn ontworpen om u het hele jaar door het perfecte binnenklimaat te bieden. Met de nieuwste technologieën op het gebied van klimaatbeheersing kunt u genieten van een koele zomer en een aangenaam warme winter, allemaal met één systeem. Hier zijn enkele redenen waarom u voor Zonion Airconditioning zou moeten kiezen:

Icoon 10+ jaar ervaring

10+ jaar ervaring

Ons deskundig team is altijd beschikbaar om u deskundig te adviseren en te ondersteunen bij iedere fase. We beschikken over een ruime expertise van meer dan 10 jaar.Zonion onderscheidt zich door zijn deskundige montage, uitgevoerd door ons eigen gekwalificeerde personeel. Wij garanderen een efficiënte montageprocedure, waarbij uw individuele wensen en vereisten centraal staan.

Icoon Deskundige installatie

Deskundige installatie

Zonion onderscheidt zich door zijn deskundige montage, uitgevoerd door ons eigen gekwalificeerde personeel. Wij garanderen een efficiënte montageprocedure, waarbij uw individuele wensen en vereisten centraal staan.

Icoon Eerlijke, heldere kosten

Eerlijke, heldere kosten

Krijg een transparant overzicht van alle kosten voordat we aanvangen. Bij Zonion staat helderheid voorop, zodat u altijd duidelijk zicht heeft op uw financiële verplichtingen.

Kies voor expertise, kies voor Zonion. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en geniet van een perfect klimaat in uw woning.

Contact opnemen

Eigen gecertificeerde installateurs

Airco installatie door Zonion

Bij Zonion hebben wij een vaste werkwijze voor het installeren van uw airconditioning.
 1. Voorbespreking: onze experts bespreken uw wensen en de mogelijkheden.
 2. Keuze van het type airco: wij helpen u het ideale model te kiezen.
 3. Installatie: professionele montage door onze gecertificeerde monteurs.
 4. Nazorg: wij staan klaar om u te ondersteunen met onderhoud en service.

Betrouwbaar

Professioneel bedrijf. Helder advies en goede communicatie. Komen afspraken na,. Verder een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ron, Lelystad
26 oktober 2023

Installatie netjes en conform afspraak geplaatst

Team van 4 monteurs kwam netjes op tijd en heeft de installatie keurig geplaatst en aangesloten zoals besproken

Rick, Emmeloord
20 oktober 2023

Deskundig en betrouwbaar

Wat zeggen onze klanten over ons?

Bij Zonion zijn deskundigheid en betrouwbaarheid de kern van wat we doen. We hechten veel waarde aan de ervaringen van onze klanten. We zijn dan ook bijzonder trots op onze uitstekende score van 9,5 bij Kiyoh. Het is ons doel om niet alleen te voorzien in duurzame energieoplossingen, maar ook om blijvende relaties met onze klanten te ontwikkelen.

Welke airco heb ik nodig?

Soorten airconditioning

Airco’s worden aangeboden met verschillende koel- en verwarmingsvermogens. Het modelnummer geeft meestal het koelvermogen van de airco in kilowatt (1 kilowatt is 1000 watt) aan.
Bij het kiezen van de juiste airco gaan we uit van een gemiddelde woning. Voor een gemiddelde woning heeft u 30 tot 40 watt koelvermogen nodig per kubieke meter. Is uw woning zeer goed geïsoleerd? Dan voldoet een iets kleinere airco, is uw woning minder goed geïsoleerd? Kies dan een iets groter vermogen.

Voorbeeld:
De ruimte waar de airco moet komen is 10 meter diep, 4,5 meter breed en 2,5 meter hoog.
De inhoud van de ruimte is: 10×4,5×2,5= 112,5 kubieke meter. Het koelvermogen dat nodig zal zijn is 112,5×35= 3937,5watt. Er is dus een airco met een koelvermogen van 4kw nodig.

Split- uni airco

Een split-unit airco bestaat uit één buitenunit met één binnen unit. Deze zitten doormiddel van koelleidingen met elkaar verbonden. Een split-unit airco kan de woning zowel verwarmen als koelen.

Multisplit airco

Een multisplit airco bestaat uit één buitenunit met daarop aangesloten meerdere binnen unit. Elke binnenunit zit doormiddel van koelleidingen aan de buitenunit verbonden. Een multisplit airco kan een uitkomst zijn wanneer u bijvoorbeeld meerdere kamers wilt voorzien van een airco.

Monoblock airco

Een monoblock airco is een zelfstandige eenheid zonder aparte buitenunit. Deze compacte airco wordt geheel binnen geplaatst en vereist alleen een opening voor de afvoer van de warme lucht. Een monoblock airco is ideaal voor kleinere ruimtes waar een buitenunit niet mogelijk of gewenst is.

Mobiele airco

Een mobiele airco is een verplaatsbare unit die eenvoudig tussen kamers kan worden verplaatst. Dit type airco vereist geen permanente installatie, alleen een raam of opening voor de afvoerslang.

Airconditioning kosten

Kies het type airco dat bij uw budget en behoeften past. Hieronder staat een prijsoverzicht per type airconditioning.

Type airco

Monoblock airco
Split airco
→ per bijkomende binnenunit
Mobiele airco

Kosten (excl. btw en plaatsing)

€ 1.200 – € 3.000
€ 1.500 – € 3.500
€ 800 – € 1.000
Vanaf € 250

Veelgestelde vragen

Heeft mijn airco ook onderhoud nodig?

Ja, uw airco onderhouden is belangrijk. Voor een goede werking is het belangrijk dat de airco regelmatig onderhouden wordt. Hiermee worden storingen voorkomen, en blijft de luchtkwaliteit in de woning goed. Zelf kunt u eenvoudig de filters in de airco schoonmaken, deze mogen gewoon onder de kraan afgespoeld worden. Ook verlengt Mitsubishi heavy industries de garantie van twee naar vijf jaar wanneer de airco regelmatig wordt onderhouden door een f-gassen gecertificeerde monteur.

Maakt een airco lawaai?

Vroeger stonden airco’s er om bekend veel lawaai te maken. En met de huidige mobiele airco’s is dat nog steeds het geval. De airco’s van Mitsubishi heavy industries staan er om bekend heel stil te zijn. Zo hebben ze een silent modus en zijn ze bijna niet te horen. Ideaal voor op de slaapkamer.

Wij plaatsen de buitenunits altijd op rubberen blokken of speciale geluidsdempers. Hierdoor zal het geluid van de buitenunit binnen niet tot nauwelijks hoorbaar zijn.

Mag ik zelf een airco installeren?

Ja, u mag zeker zelf uw airco installeren. Wij kunnen u voorzien van alle materialen. Mocht u vragen hebben over het zelf installeren dan kunt u contact met ons opnemen. Let er wel op dat de inbedrijfstelling van een airco en het werken met koelmiddel uitsluitend gedaan mag worden door een f-gassen erkende installateur.