10+ jaar ervaring
100% eigen personeel
Persoonlijk & betrouwbaar
Zonion

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen ons economy en premium pakket?

Wanneer er schaduwobjecten zijn zoals bomen of een schoorsteen adviseren we power optimizers of micro-omvormers. Bij schaduw op de panelen behaal je dan een goed rendement doordat alle panelen in de zon goed blijven produceren. Dit is het werk van de optimizer. Met Micro-omvormers werken de panelen totaal onafhankelijk van elkaar en heeft schaduw op een paneel geen invloed op de overige panelen. Afhankelijk van uw situatie bieden we één van deze systemen aan in ons Premium Pakket.

In ons Economy Pakket bieden wij een systeem met een stringomvormer aan. Dit systeem is prima geschikt wanneer er geen objecten zijn die schaduw op de panelen geven. De panelen zijn allemaal in serie aan elkaar geschakeld. Wanneer er wel één van de panelen minder werkt zal de rest van de panelen ook wat minder gaan opleveren.

Hoe werkt het salderen van stroom?

Met name in de zomermaanden komt het veel voor dat je middels de zonnepanelen meer elektriciteit opwekt dan je zelf nodig hebt. De opgewekte energie die je zelf niet nodig hebt kun je terug leveren aan het net. Op de eindopgave van het energiebedrijf wordt de terug geleverde stroom eerst tegen de afgenomen stroom weggestreept. Over de extra afgenomen stroom betaalt u uw normale energieprijs, en over eventuele terug geleverde stroom ontvangt u een terugleververgoeding.

Hoe zit het met de bekabeling en de omvormer?

Bij een systeem met een centrale omvormer zullen wij vanaf de meterkast een kabel leggen naar de plaats van de omvormer (meestal de zolder) en vanaf de omvormer naar het dak waar de panelen komen. Plaatsen wij een systeem met micro-omvormers dan zal er alleen een kabel vanaf de meterkast naar de plaats van de panelen gelegd moeten worden.

Hoeveel zonnepanelen kunnen er op mijn dak?

Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt tekenen wij uw woning in op ons design programma. Hierin kunnen wij vrij zeker zeggen wat de mogelijkheden zijn voor panelen op uw woning. Mochten er toch twijfels zijn komen wij vooraf langs om de woning in te meten.

Hoeveel zonnepanelen moet ik nemen?

Om een goed beeld te krijgen en een verstandige keuze te maken in het aantal panelen dat u nodig heeft, is het belangrijk om goed te kijken naar het jaarlijkse energieverbruik. Ook is het verstandig rekening te houden met eventueel extra verbruik in de toekomst. Heeft u bijvoorbeeld een jaarverbruik van 4.000 kWh dan haalt u met een zuid opstelling van 10 panelen van 435 watt piek zonder schaduw circa 3.915 kWh op jaarbasis, een goede keuze dus.

U kunt met een zuid opstelling zonder schaduw rekenen op ongeveer 0.9 x het vermogen van het paneel. (0.9 x 435 = 391,5 kWh op jaarbasis) Dus bij 10 panelen 3915kWh.

Wij geven altijd een geschatte opbrengst op onze offertes.

Waarom zou ik een thuisbatterij nemen?

Het Nederlandse stroom net is op dit moment erg overbelast. Door dat veel mensen zonnepanelen nemen loopt de netspanning behoorlijk op, en schakelen omvormers uit waardoor u soms geen opbrengst heeft. Met een thuisbatterij kunnen uw panelen blijven opwekken, maar wordt de opgewekte stroom in de thuisbatterij opgeslagen. Ook kunt u met een thuisbatterij meer van uw opgewekte stroom zelf gebruiken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het stroomnet. Een batterij is voornamelijk bedoeld om de overtollige opgewekte zonne-energie op te slaan zodat u deze in de avond en nacht weer kunt gebruiken.