10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Zakelijk zonnepanelen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor zonnepanelen? Zonion is de ideale keuze voor bedrijven, VvE’s en coöperaties. Met meer dan 10 jaar ervaring in het leveren van zonnepanelenoplossingen aan zowel particulieren als zakelijke klanten, kunnen wij u helpen uw project tot een succes te maken.

Offerte aanvragen
Doe de dakscan direct!

Hoeveel geld kan ik besparen met zonnepanelen?

Zakelijk besparen met uw eigen zonnepanelen

Ontvang binnen 24 uur vrijblijvend een passend prijsaanbod.

 • Bespaar €1.500 per jaar
 • Terugleveren is nog steeds rendabel
 • Volledig BTW vrij

Zonion zonnepanelen zakelijk

Waarom Zonion zonnepanelen voor uw bedrijf?

Met de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen biedt Zonion de perfecte oplossing voor bedrijven die willen overschakelen naar een groenere toekomst. Onze hoogwaardige zonnepanelen zetten zonne-energie om in bruikbare elektriciteit, waarmee u direct kunt voldoen aan de dagelijkse energiebehoeften van uw bedrijf.

Zelf energie opwekken

Vermindering van CO2- uitstoot

Besparen op energiekosten

Gekwalificeerde professionals

Zonnepanelen in 4 stappen

 1. Analyse van uw behoeften

  We beginnen met een grondige analyse van de energiebehoeften en gebruikspatronen van uw bedrijf. Vervolgens identificeren wij de mogelijkheden voor zonne-energie, rekening houdend met uw huidige infrastructuur. Op basis van deze inzichten ontwerpen we een op maat gemaakt plan dat aansluit op uw zakelijke behoeften.

 2. Professionele installatie

  Na goedkeuring van het plan gaan we over tot de installatie van de zonnepanelen bij uw bedrijf. Ons ervaren team zorgt voor een soepele en efficiënte installatie, waarbij de zonnepanelen naadloos worden geïntegreerd in uw bestaande energiesysteem. Dit minimaliseert onderbrekingen voor uw bedrijfsvoering en zorgt voor een betrouwbare energievoorziening.

 3. Naadloze aansluiting

  Na de installatie verbinden we de zonnepanelen met uw elektriciteitsnet, zodat de energie die ze opwekken direct bruikbaar is. Hierdoor wordt de opgewekte zonne-energie optimaal benut en kunnen alle componenten van uw systeem efficiënt samenwerken.

 4. Monitoren en onderhouden

  Nu de installatie voltooid is, zijn de zonnepanelen klaar om uw bedrijf van duurzame energie te voorzien. Via de Zonion App kunt u de prestaties van uw zonnepanelen in real-time volgen. Onze hoogwaardige panelen zijn ontworpen om langdurig mee te gaan en vereisen minimaal onderhoud. Mocht er toch onderhoud of reparatie nodig zijn, staat ons team altijd klaar om u snel en effectief te helpen.

Begin vandaag aan uw duurzame toekomst

Bij Zonion geloven we in het leveren van hoogwaardige energieoplossingen aan bedrijven. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we uw bedrijf kunnen helpen overschakelen naar een zelfvoorzienende, groene energievoorziening.

Veilig en vertrouwd

Alles inzichtelijk via onze app

De Zonion-app geeft u een helder overzicht van de duurzame energieopwekking van uw bedrijf. Alles is overzichtelijk weergegeven, waardoor u volledige controle heeft over uw energievoorziening. Met de app kunt u nauwkeurig bijhouden hoeveel energie uw zonnepanelen produceren en hoeveel u bespaart.

Of u nu meer inzicht wilt krijgen in uw energieopbrengst, uw besparingen wilt optimaliseren, of uw duurzame investering wilt verbeteren, onze app biedt transparantie en gemak. Zo kunt u vol vertrouwen genieten van de voordelen van uw groene keuze.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen bieden diverse voordelen, zoals:

 • Zelfvoorziening en kostenbesparing: door het gebruik van zonnepanelen kan uw bedrijf zelfstandig elektriciteit opwekken, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op energiekosten. Dit versterkt de financiële positie van uw bedrijf en verlaagt de operationele kosten.
 • Milieuvriendelijk: zonnepanelen verminderen de CO2-uitstoot van uw bedrijf, waardoor u actief bijdraagt aan een duurzame toekomst en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Verbeterd bedrijfsimago: een duurzame energievoorziening kan het imago van uw bedrijf versterken. Dit kan de perceptie van klanten en partners positief beïnvloeden, wat op termijn kan bijdragen aan nieuwe zakelijke kansen en groei.

Subsidies voor zakelijke zonnepanelen

Investeren in zakelijke zonnepanelen is aantrekkelijk, dankzij verschillende subsidies en aftrekregelingen. Hieronder staan de vijf belangrijkste regelingen die bedrijven helpen bij hun overgang naar zonne-energie:

1. SDE++ (Stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie)

Deze subsidie compenseert het verschil in kosten tussen grijze stroom en zonnestroom. Het is beschikbaar voor bedrijven met een zakelijke aansluiting van meer dan 3×80 ampère en een zonnestroominstallatie van meer dan 15 kWp.

2. Kleinschaligheidsaftrek (KIA)

Dit staat ook bekend als de investeringsaftrek, waarbij tot 28% van de investeringskosten kan worden afgetrokken van de fiscale winst. Het vereist geen aparte aanvraag; bewaar gewoon de factuur voor fiscale doeleinden.

3. Energie-investeringsaftrek (EIA)

Hiermee mag u, onder bepaalde voorwaarden, meer dan 50% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Aanvragen moeten worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

4. Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Biedt tot 36% aftrek van de investeringskosten voor zonnepanelen die op de Milieulijst staan. Het vereist een minimale jaarlijkse investering van €2500,- en melding bij de RVO binnen 3 maanden.

5. Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)

Hiermee kunt u tot 75% van de investering in zakelijke zonnepanelen afschrijven wanneer gewenst. De zonnepanelen moeten op de Milieulijst staan en de investering moet minimaal €2500,- bedragen, met een melding bij de RVO binnen 3 maanden.

Deze subsidies en aftrekregelingen bieden bedrijven diverse mogelijkheden om hun investering in zonne-energie financieel aantrekkelijk te maken.

Betrouwbaar

Professioneel bedrijf. Helder advies en goede communicatie. Komen afspraken na,. Verder een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ron, Lelystad
26 oktober 2023

Installatie netjes en conform afspraak geplaatst

Team van 4 monteurs kwam netjes op tijd en heeft de installatie keurig geplaatst en aangesloten zoals besproken

Rick, Emmeloord
20 oktober 2023

Deskundig en betrouwbaar

Wat zeggen onze klanten over ons?

Deskundigheid en betrouwbaarheid staan centraal bij ons. We hechten veel waarde aan de ervaringen van onze zakelijke klanten en zijn dan ook trots op onze beoordeling van 9,5 op Kiyoh, een bewijs van de tevredenheid van onze klanten.

Ons streven is om niet alleen duurzame energieoplossingen te bieden, maar ook langetermijnrelaties op te bouwen met bedrijven die kiezen voor zonne-energie. Zo kunnen we hen ondersteunen bij het realiseren van hun energiedoelen en bijdragen aan een duurzame toekomst voor hun bedrijf.

Installatie en onderhoud

De installatie van zonnepanelen is een taak die u het beste aan professionals kunt overlaten. Dit geldt ook voor onderhoud. Sommige batterijen vereisen regelmatig onderhoud, terwijl anderen, zoals lithium-ion batterijen, vrijwel onderhoudsvrij zijn.

Bij Zonion bieden we een hoogwaardige service en een betrouwbare dienstverlening. Onze eigen installateurs nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de installatie van uw zakelijke zonnepanelen, en we bieden gespecialiseerd onderhoud om ervoor te zorgen dat uw systeem optimaal blijft presteren. Bij Zonion kunt u rekenen op een efficiënte zonne-energieopwekking en een betrouwbare zakelijke partner.

Vraag een offerte aan

Rendement van zonnepanelen voor uw bedrijf

Het rendement van zonnepanelen voor uw bedrijf wordt beïnvloed door verschillende factoren:

 1. Vermogensniveau: het rendement hangt af van het vermogen van de zonnepanelen. Hoe hoger het vermogen, hoe efficiënter de energieproductie voor uw bedrijf.
 2. Oriëntatie: de ligging van de zonnepanelen ten opzichte van de zon is cruciaal. Een optimale oriëntatie zorgt voor een maximale energieopbrengst.
 3. Hellingshoek: de hellingshoek van de panelen beïnvloedt de energieopbrengst. Een ideale hoek zorgt ervoor dat de panelen effectief zonlicht kunnen opvangen gedurende de dag.
 4. Schaduwvorming: objecten, zoals bomen of schoorstenen kunnen schaduw werpen op de panelen, wat het rendement kan verminderen.
 5. Kwaliteit van panelen en omvormer: de kwaliteit van zowel de zonnepanelen als de omvormer speelt een grote rol bij het behalen van een hoog rendement en een duurzame werking van het systeem.
 6. Zonlicht: de hoeveelheid en intensiteit van zonlicht gedurende het jaar bepaalt in grote mate het rendementspotentieel van zonnepanelen.

Bij het plaatsen van zonnepanelen voor uw bedrijf is het belangrijk om deze factoren in overweging te nemen. Onze specialisten staan klaar om u te helpen het maximale rendement te behalen uit uw investering in zonne-energie.

Neem contact op

0% btw op uw Zonion zonnepanelen

Bij Zonion profiteert uw bedrijf van 0% btw op de aanschaf van zonnepanelen. Sinds januari 2023 is het niet langer mogelijk om de btw terug te vragen; in plaats daarvan wordt alleen het bedrag exclusief btw in rekening gebracht. Dit maakt de aanschaf van Zonion zonnepanelen een financieel aantrekkelijke keuze, waardoor uw bedrijf kan blijven profiteren van duurzame energieoplossingen zonder de last van extra kosten.

Ons werkgebied

Bij Zonion strekt ons werkgebied zich uit vanuit ons hoofdkantoor in Dronten naar verschillende regio’s in Nederland. We zijn trots op ons vermogen om diverse markten te bedienen en op maat gemaakte, duurzame oplossingen te bieden die specifiek zijn afgestemd op de unieke behoeften van elke klant. Ons team is deskundig in het navigeren door de regionale nuances en het leveren van kwaliteit en waarde, waar onze diensten ook nodig zijn. We zijn dan ook werkzaam in onder andere de volgende regio’s:

Meer informatie

Lees relevante blogs

Zonion plaatst zonnepanelen op schuin dak.

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw jaarlijkse stroomverbruik op te wekken, is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal kWh st...

Zonnepanelen op plat dak door Zonion

Met een jaarlinks stroomverbruik van 3500 kWh heb je minimaal 10 zonnepanelen nodig om het volledige stroomverbruik te kunnen dekk...

Installatie zonnepanelen door Zonion

Verbruikt jouw huishouden gemiddeld 10000 kWh per jaar en ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dit op te wekken? Het aantal zonnepane...