10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Garantie

Panelen:

Op de meeste panelen die wij aanbieden zit 25 jaar fabrieksgarantie en 30 jaar vermogensgarantie. Dit houdt in dat de panelen in de eerste 30 jaar maximaal 0.4% per jaar degraderen (achteruit gaan).

SolarEdge:

Op SolarEdge omvormers zit standaard 12 jaar productgarantie. SolarEdge zal via de monitoring kunnen zien of de omvormer kapot is en vervangen moet worden. Mocht de omvormer binnen deze tijd kapot gaan heeft u recht op een vervangend exemplaar.

Op SolarEdge Optimizers zit standaard 25 jaar productgarantie. De meeste storingen met optimizers zijn via de monitoring door middel van een update op te lossen. Wordt er toch een kapotte optimizer worden vastgesteld wordt deze vervangen.

Op de tuisbatterijen van SolarEdge zit 10 jaar fabrieksgarantie. Wel wordt er geadviseerd de batterij goed te gebruiken, dit houdt in dat het beter is voor de batterij deze bijvoorbeeld in de winter regelmatig helemaal op te laden vanaf het net. En de batterij in de zomer regelmatig helemaal te ontladen.

Solis:

Op de gewone 1-fase en 3-fase omvormers van Solis zit 10 jaar fabrieksgarantie. Op de hybride omvormers van Solis zit standaard een fabrieksgarantie van 5 jaar. Voor een lange levensduur van de omvormer is het belangrijk dat de omvormer op een goede plaats geplaatst wordt. Hierbij moet er rekening gehouden worden met afstanden rondom de omvormer. De omvormer moet zijn warmte kwijt kunnen.

APsystems:

Op de micro-omvormers van APsystems zit een fabrieksgarantie van 10 jaar. Ook bij deze Micro-omvormers is het belangrijk dat de installatie instructies goed opgevolgd zijn. Zo dient de omvormer achter het paneel aan de onderconstructie gemonteerd worden. En dient er wat ruimte rondom vrij te zijn voor de koeling van de omvormer.

Overig:

Wij benoemen altijd alle garanties op de offerte’s, deze zijn leidend. Mocht u toch nog vragen hebben over de garantie, neem dan contact met ons op.