10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Ontdek wat u kunt besparen

Zonion: dé specialist in zonnepanelen sinds 2013

Ontvang binnen 24 uur vrijblijvend een passend prijsaanbod.

  • Bespaar €1.500 per jaar
  • Terugleveren is nog steeds rendabel
  • Volledig BTW vrij

Offerte aanvragen
Doe de dakscan direct!

Zonnepanelen

Zonnepanelen laten plaatsen door Zonion

Met de groeiende vraag naar duurzame energie is de keuze voor zonnepanelen een stap in de richting van een groenere en zelfvoorzienende energievoorziening. Onze zonnepanelen zijn ontworpen om de energie van de zon op te vangen en direct te benutten voor uw dagelijkse energiebehoeften. Hierdoor wordt u onafhankelijk van het traditionele elektriciteitsnet en kunt u genieten van uw eigen groene energie, zelfs wanneer de zon niet schijnt.

Zelf energie opwekken

Te allen tijde inzicht in de opbrengst

Vermindering van CO2-uitstoot

Verduurzaming van uw woning of kantoorpand

Besparen op energiekosten

Een lagere netto afname van elektriciteit van het net.

Het aantal zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft, hangt af van uw jaarlijkse energieverbruik en de opbrengst van de panelen. Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh per jaar. Moderne zonnepanelen hebben gemiddeld een opbrengst van ongeveer 280 tot 320 kWh per paneel per jaar. Op basis hiervan kunt u een schatting maken van het aantal panelen dat nodig is om aan uw energiebehoefte te voldoen. Hieronder staat een indicatieve tabel:

Gemiddeld jaarlijks verbruik (kWh)

1.000 kWh
2.000 kWh
3.000 kWh
4.000 kWh
5.000 kWh
6.000 kWh

Geschat aantal zonnepanelen

3 – 4
6 – 8
8 – 10
10 – 12
12 – 14
16 – 18

Deze cijfers zijn gemiddelden en kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de locatie, oriëntatie van de panelen, en type zonnepaneel. We raden dan ook aan om een persoonlijke berekening te laten maken voor een nauwkeurige schatting. Neem hiervoor contact met ons op.

Contact opnemen

Icoon Meer dan 10 jaar ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij elke stap. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring.

Icoon Professionele installatie

Professionele installatie

Zonion onderscheidt zich door professionele installatie met uitsluitend eigen personeel. We zorgen voor een vlotte installatieprocedure, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen en eisen.

Icoon Transparante kosten

Transparante kosten

Ontvang een duidelijk beeld van de kosten voordat we beginnen. Bij Zonion geloven we in transparantie, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Gekwalificeerde professionals

Zonnepanelen in 4 stappen

1.
Meting uitvoeren

Wij starten ons traject met een overleg om uw individuele energiebehoeften en voorkeuren volledig te begrijpen. Door nauwgezet uw verbruikspatronen te analyseren en de mogelijkheden van uw huidige zonne-energiesysteem te onderzoeken, streven wij ernaar een gepersonaliseerd plan te creëren dat naadloos aansluit op uw specifieke situatie.

2.
Het installatieproces

Hierna gaan we over tot de installatie van de zonnepanelen. Onze deskundige professionals zorgen voor een professionele en doeltreffende installatie. Ons doel is om de zonnepanelen naadloos te integreren in uw bestaande energie-infrastructuur, waardoor de installatie vlot verloopt en perfect aansluit op uw energiesysteem.

3.
Aansluiting

Na de installatie zorgen we voor een nauwkeurige verbinding tussen de zonnepanelen en uw elektriciteitsnet. Hierdoor kunnen alle componenten naadloos samenwerken, waardoor u op een intelligente en efficiënte manier kunt omgaan met de opgewekte zonne-energie.

4.
Monitoring en onderhoud

Na voltooiing van alle stappen in installatie en aansluiting gaan uw zonnepanelen aan het werk. Geniet van de resultaten van uw zonnepanelen met onze Zonion App. Onze zonnepanelen zijn van hoge kwaliteit en zijn ontworpen voor alle weersomstandigheden in Nederland. Daarom hebben ze ook weinig onderhoud nodig. Als er toch onderhoud of reparatie nodig is, dan staan wij voor u klaar.

Bedrijfsbus van Zonion
Veilig en vertrouwd

Alles inzichtelijke via onze app

Krijg een gevoel van veiligheid en vertrouwen met de Zonion-app, die u een compleet overzicht biedt van uw duurzame energieopwekking. Alles is overzichtelijk weergegeven, waardoor u volledige controle hebt over uw duurzame energievoorziening. Met de app kunt u nauwkeurig bijhouden hoeveel energie uw zonnepanelen produceren en hoeveel u bespaart. Of u nu meer inzicht wilt in uw energieopbrengst, uw besparingen wilt optimaliseren of uw duurzame investering wilt verbeteren, onze app zorgt voor transparantie en gemak. Zo kunt u met vertrouwen genieten van de voordelen van uw groene keuze.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen bieden diverse voordelen, zoals:

  • Zelfvoorziening en kostenbesparing: door het gebruik van zonnepanelen kunt u zelf elektriciteit opwekken, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening.
  • Milieuvriendelijk: het integreren van zonnepanelen in uw energievoorziening draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, waardoor u actief bijdraagt aan een duurzame toekomst voor komende generaties.
  • Verbetering van energielabel en woningwaarde: de installatie van zonnepanelen kan leiden tot een gunstiger energielabel voor uw huis, wat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook de waarde van uw woning kan verhogen.

Betrouwbaar

Professioneel bedrijf. Helder advies en goede communicatie. Komen afspraken na,. Verder een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ron, Lelystad
26 oktober 2023

Installatie netjes en conform afspraak geplaatst

Team van 4 monteurs kwam netjes op tijd en heeft de installatie keurig geplaatst en aangesloten zoals besproken

Rick, Emmeloord
20 oktober 2023

Deskundig en betrouwbaar

Wat zeggen onze klanten over ons?

Bij Zonion zetten we in op expertise en betrouwbaarheid in al onze dienstverlening. Het delen van ervaringen door onze klanten is voor ons van onschatbare waarde. We zijn trots op de gemiddelde beoordeling van 9,5 op Kiyoh, wat getuigt van de tevredenheid van onze klanten. Bij Zonion streven we ernaar om niet alleen duurzame energieoplossingen te leveren, maar ook duurzame relaties op te bouwen. Onze klantrelaties zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen en streven naar maximale tevredenheid.

Zonnepanelen op schuin dak
Zonnepanelen in Lelystad
Montage zonnepaneel door Zonion

Installatie en onderhoud

Het installeren van uw zonnepanelen kunt u het beste overlaten aan professionele installateurs. Voor onderhoud geldt dit ook. Sommige batterijen hebben regelmatig onderhoud nodig, terwijl andere batterijen, zoals lithium-ion batterijen helemaal geen onderhoud nodig hebben. Wij streven naar een goede service en hoge betrouwbaarheid. Onze eigen installateurs nemen alle verantwoordelijkheid voor de plaatsing van uw zonnepanelen en we bieden gespecialiseerd onderhoud om ervoor te zorgen dat uw systeem altijd op zijn best presteert en zijn lange levensduur behoudt. Bij Zonion geniet u van een efficiënte zonne-energieopwekking en betrouwbare dienstverlening. Gratis offerte aanvragen
Tevreden klant van Zonion

Rendement zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder:

1.
Vermogensniveau van de zonnepanelen

Het rendement is afhankelijk van het vermogen van de zonnepanelen, waarbij een hoger vermogensniveau resulteert in een efficiëntere energieproductie.

2.
Oriëntatie ten opzichte van de zon

De ligging van de zonnepanelen ten opzichte van de zon is van belang. Een optimale ligging zorgt voor een maximaal rendement.

3.
Hellingshoek van de panelen

De hellingshoek van de panelen beïnvloedt ook de energieopbrengst. Een ideale hellingshoek zorgt voor een efficiëntere vangst van zonlicht gedurende de dag.

4.
Schaduwvorming

Schaduw van objecten zoals bomen of een schoorsteen kan het rendement verminderen.

5.
Kwaliteit van de panelen en de omvormer

De kwaliteit speelt een grote rol bij het behalen van een hoog rendement en een langdurige werking van het systeem.

6.
Hoeveelheid en intensiteit van zonlicht

De hoeveelheid en intensiteit van zonlicht gedurende het jaar bepalen in hoge mate het rendementspotentieel van zonnepanelen.

Het is belangrijk om deze factoren mee te nemen bij de plaatsing van uw zonnepanelen. Onze specialisten kunnen u helpen bij het behalen van zo veel mogelijk rendement.

Contact opnemen

Zonnepanelen Lelystad

0% btw op uw Zonion zonnepanelen

Bij Zonion profiteert u van 0% btw op uw zonnepanelen. Het is sinds januari 2023 niet meer mogelijk om de btw terug te vragen, in plaats daarvan wordt enkel het bedrag exclusief btw in rekening gebracht. Hierdoor blijft de aanschaf van Zonion zonnepanelen ook na het nieuwe jaar zeer aantrekkelijk voor u.

Ons werkgebied

Bij Zonion strekt ons werkgebied zich uit vanuit ons hoofdkantoor in Dronten naar verschillende regio’s in Nederland. We zijn trots op ons vermogen om diverse markten te bedienen en op maat gemaakte, duurzame oplossingen te bieden die specifiek zijn afgestemd op de unieke behoeften van elke klant. Ons team is deskundig in het navigeren door de regionale nuances en het leveren van kwaliteit en waarde, waar onze diensten ook nodig zijn. We zijn dan ook werkzaam in onder andere de volgende regio’s:

Meer informatie

Lees relevante blogs

Zonion plaatst zonnepanelen op schuin dak.

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw jaarlijkse stroomverbruik op te wekken, is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal kWh st...

Zonnepanelen op plat dak door Zonion

Met een jaarlinks stroomverbruik van 3500 kWh heb je minimaal 10 zonnepanelen nodig om het volledige stroomverbruik te kunnen dekk...

Installatie zonnepanelen door Zonion

Verbruikt jouw huishouden gemiddeld 10000 kWh per jaar en ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dit op te wekken? Het aantal zonnepane...