10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Haal het maximale uit uw opgewekte energie

Thuisbatterij

Gebruik en verbruik jouw eigen opgewekte energie met de Zonion thuisbatterij.

  • Niet terugleveren, maar zelf verbruiken
  • Ook wanneer de zon niet schijnt, groene energie
  • Verbruiken tijdens piekuren

Vraag gratis offerte aan!

Actie

Thuisbatterij actie

Bent u klaar om de volgende stap te zetten in energieonafhankelijkheid? Zonion biedt u nu de kans om te profiteren van de speciale accu actie! Voor slechts €7350,- exclusief BTW kunt u een krachtige 10,5 kWh accu aanschaffen. En het beste nieuws? Bij een dynamisch energiecontract kunt u de BTW terugvragen!

Overtollige energie opslaan

Lever niet terug, maar sla op voor piekmomenten.

Zelfvoorzienend

Verlaag de onafhankelijkheid van het energienet naar 60-80%.

Besparingen op uw energierekening

Een lagere netto afnam van elektriciteit van het net.

De thuisbatterij van Zonion

Waarom een thuisbatterij?

Een thuisbatterij biedt u de mogelijkheid om de overtollige energie die uw zonnepanelen opwekken op te slaan voor later gebruik. Dit betekent dat u zelfvoorzienend wordt en kunt profiteren van uw eigen groene energie, zelfs wanneer de zon niet schijnt. Door te kiezen voor een thuisbatterij van Zonion, vergroot u de efficiëntie van uw duurzame energieopwekking en maximaliseert u de besparingen op uw energierekening. Maak vandaag nog de stap naar een onafhankelijke en duurzame energievoorziening met de thuisbatterij van Zonion. Het gebruik van thuisbatterijen kan helpen om de energierekening te verlagen, de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen en de integratie van hernieuwbare energiebronnen te bevorderen.
Icoon Meer dan 10 jaar ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring

Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij elke stap. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring.

Icoon Professionele installatie

Professionele installatie

Zonion onderscheidt zich door professionele installatie met uitsluitend eigen personeel. We zorgen voor een vlotte installatieprocedure, waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen en eisen.

Icoon Transparante kosten

Transparante kosten

Ontvang een duidelijk beeld van de kosten voordat we beginnen. Bij Zonion geloven we in transparantie, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Gekwalificeerde professionals

Thuisbatterij laten plaatsen door Zonion

1.
Meting uitvoeren

Ons proces begint met een grondige meeting om uw specifieke energiebehoeften en wensen te begrijpen. We analyseren uw verbruikspatronen en de mogelijkheden van uw bestaande zonne-energiesysteem om een op maat gemaakt plan te ontwikkelen.

2.
Het installatieproces

Vervolgens gaan we over tot de installatie van de thuisbatterij. Onze gekwalificeerde professionals zorgen voor een vakkundige en efficiënte installatie. Ons doel is om de thuisbatterij naadloos te integreren in uw bestaande energie-infrastructuur, zodat de installatie soepel verloopt en perfect aansluit op uw energiesysteem.

3.
Aansluiting

Na de installatie zorgen we voor de juiste aansluiting van de thuisbatterij op uw zonnepanelen en het elektriciteitsnet. Hierdoor kunnen alle onderdelen goed met elkaar samenwerken, waardoor u slim en efficiënt met uw energie kunt omgaan.

4.
Energie opslaan

Nadat alle stappen van installatie en aansluiting zijn voltooid, gaat de thuisbatterij aan de slag. Deze begint met het bewaren van extra energie die uw zonnepanelen opwekken. Op het moment dat u energie nodig heeft, staat deze opgeslagen energie direct voor u klaar. Hierdoor heeft u zelf de controle over wanneer en hoe u de duurzame energie gebruikt. Dit helpt u om uw eigen energie-efficiëntie te vergroten en draagt bij aan een milieuvriendelijkere toekomst.

SolarEdge

SolarEdge Home Batterij 400V

Specificatiesheet thuisbatterij Download
Informatieblad SolarEdge Download

Specificaties

Merk SolarEdge
Opslagcapaciteit 10 kWh
Technologie Lithium-ion
Gewicht 119 kg
Productgarantie 10 jaar
Hoogte 1179 mm
Breedte 790 mm
Dikte 250 mm
Aantal fases Eenfase
Spanning Hoog
Beschermingsgraad (IP) IP65

SolarEdge Home Batterij 48V

SolarEdge Home Batterij 48V
Specificatiesheet thuisbatterij Download
Informatieblad SolarEdge Download

Specificaties

Merk SolarEdge
Opslagcapaciteit 4,8 kWh
Technologie Lithium-ion
Gewicht 54,7kg
Productgarantie 10 jaar
Hoogte 500 mm
Breedte 540 mm
Dikte 240 mm
Aantal fases Driefase
Spanning Laag
Beschermingsgraad (IP) IP55

Voordelen van een thuisbatterij

Het aanschaffen van een thuisaccu brengt diverse voordelen met zich mee:

  • Dag en nacht profiteren van uw eigen opgewekte energie: u kunt de energie die u overdag opwekt opslaan voor gebruik tijdens momenten zonder zonlicht.
  • Overtollige energie terug verkopen: door gebruik te maken van een dynamisch energiecontract, kunt u elektriciteit aankopen wanneer de prijzen laag zijn en dezelfde elektriciteit weer verkopen wanneer de prijzen hoog zijn. Op deze manier kunt u slim inspelen op de variaties in energieprijzen en uw energiekosten optimaliseren.
  • Energieonafhankelijkheid: Thuisbatterijen verminderen de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet door huishoudens in staat te stellen hun eigen opgewekte energie te gebruiken. Dit is vooral gunstig tijdens stroomstoringen of als er fluctuaties zijn in de elektriciteitsvoorziening.
  • Verhoging van de waarde van het onroerend goed: De installatie van een thuisbatterij verhoogt de waarde van uw woning, vooral in gebieden waar duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden voor kopers.
  • Verlaging van de CO2-uitstoot: Het gebruik van thuisbatterijen draagt bij aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk van een huishouden door het gebruik van hernieuwbare energie te optimaliseren en het verbruik van fossiele brandstoffen te verminderen.

Betrouwbaar

Professioneel bedrijf. Helder advies en goede communicatie. Komen afspraken na,. Verder een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ron, Lelystad
26 oktober 2023

Installatie netjes en conform afspraak geplaatst

Team van 4 monteurs kwam netjes op tijd en heeft de installatie keurig geplaatst en aangesloten zoals besproken

Rick, Emmeloord
20 oktober 2023

Deskundig en betrouwbaar

Wat zeggen onze klanten over ons?

Bij Zonion zetten we in op expertise en betrouwbaarheid in al onze dienstverlening. Het delen van ervaringen door onze klanten is voor ons van onschatbare waarde. We zijn trots op de gemiddelde beoordeling van 9,5 op Kiyoh, wat getuigt van de tevredenheid van onze klanten. Bij Zonion streven we ernaar om niet alleen duurzame energieoplossingen te leveren, maar ook duurzame relaties op te bouwen. Onze klantrelaties zijn gebaseerd op wederzijds vertrouwen en streven naar maximale tevredenheid.

Veiligheid en regelgeving

Bij thuisbatterijen is veiligheid en betrouwbaarheid erg belangrijk. Installeer volgens de veiligheidsvoorschriften, voer regelmatig onderhoud uit, en meld de thuisbatterij aan bij uw netbeheerder om te voldoen aan eventuele regelgevingen en certificeringen.

Bij Zonion hechten we hetzelfde belang aan veiligheid en kwaliteit. Onze professionele installateurs zorgen niet alleen voor een vakkundige installatie, maar waarborgen ook de naleving van alle veiligheidsnormen en regelgevingen. Kies voor Zonion en geniet van een veilige en betrouwbare thuisbatterijinstallatie.

Gratis offerte aanvragen

Kosten en terugverdientijd

De kosten van een thuisbatterij variëren op basis van het type en de capaciteit. Momenteel zijn er helaas geen beschikbare subsidies of financiële regelingen voor particulieren in Nederland die de investering kunnen verlichten. Wat betreft de terugverdientijd, deze is afhankelijk van uw energieverbruik, de stroomprijs en eventuele vergoedingen voor teruglevering.

Levensduur

De levensduur van een thuisbatterij wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het batterijtype, de kwaliteit, het laad- en ontlaadcycli-gebruik en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen gaan moderne thuisbatterijen, zoals lithium-ion batterijen, tussen de 5.000 en 10.000 laad- en ontlaadcycli mee.

In de praktijk betekent dit dat een thuisbatterij gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar meegaat, afhankelijk van het gebruik. Het is echter belangrijk te benadrukken dat net als bij andere batterijen, de capaciteit van een thuisbatterij in de loop der tijd zal afnemen. Naarmate de batterij ouder wordt, kan deze minder energie opslaan dan bij aanschaf.

De levensduur van batterijen verschilt ook per type batterij. Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een thuisbatterij te letten op de specificaties van het type batterij. Zonion helpt u bij uw vragen en geeft advies op basis van uw specifieke situatie.

Contact opnemen

Meer informatie

Lees relevante blogs

Zonion plaatst zonnepanelen op schuin dak.

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw jaarlijkse stroomverbruik op te wekken, is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal kWh st...

Zonnepanelen op plat dak door Zonion

Met een jaarlinks stroomverbruik van 3500 kWh heb je minimaal 10 zonnepanelen nodig om het volledige stroomverbruik te kunnen dekk...

Installatie zonnepanelen door Zonion

Verbruikt jouw huishouden gemiddeld 10000 kWh per jaar en ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dit op te wekken? Het aantal zonnepane...