10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

PV installatie

Bij Zonion regelen wij uw gehele zonnepanelen (PV) installatie

Overweegt u PV panelen aan te schaffen maar ziet u op tegen de installatie? Bij Zonion verkopen wij niet alleen zonnepanelen (PV panelen) wij verzorgen de volledige PV installatie. Ook gaan wij na of u in aanmerking komt voor subsidie en vragen de 21% btw voor u terug.

Voordat wij de zonnepanelen (ook wel PV panelen genoemd) bij u komen installeren dient er natuurlijk gekeken te worden hoe en waar de panelen geplaatst kunnen worden. Bij het plaatsen van de PV panelen houden we rekening met het rendement en de uitstraling, u wilt namelijk niet alleen een hoog rendement maar ook een fraai dak.

Is er een verschil tussen PV panelen en zonnepanelen?

Op onze website gebruiken we de term ‘’PV panelen’’ en ‘’zonnepanelen’’ door elkaar heen. Ze betekenen namelijk hetzelfde. De afkorting PV staat namelijk voor de Engelse benaming: ‘’photo voltaic’’. ‘’Photo’’ staat hierbij voor licht en ‘’voltaic’’ staat voor stroom.

Zonnepanelen installateurs

Bij de installatie van zonnepanelen is het nodig een omvormer te plaatsen en een keuze te maken voor het juiste montagesysteem waarmee de zonnepanelen op het dak worden bevestigd. De omvormer is nodig aangezien er binnenshuis gebruik gemaakt wordt van wisselstroom terwijl PV panelen gelijkstroom opwekken. Door een omvormer te installeren zorgen we er dus voor dat de gelijkstroom wordt omgezet naar wisselstroom.

Bij PV installaties is de plek van de omvormer een belangrijk onderdeel, het is namelijk de schakel tussen de zonnepanelen en de meterkast. Onze zonnepanelen installateurs zullen daarom de beste plek bepalen voor omvormer.

PV installatie kan netgekoppeld of autonoom zijn

De meeste pv installaties zijn netgekoppelde systemen aangezien deze gebruikt worden voor woningen en bedrijven. Deze systemen zijn dus gekoppeld aan het elektriciteitsnet waardoor je ook in staat bent stroom terug te leveren aan het net (salderen).

Er bestaan ook autonome PV installaties. Bij deze systemen bestaat er dus geen koppeling met het elektriciteitsnet. Gevolg is dat de opgewekte elektriciteit direct gebruikt dient te worden of opgeslagen moet worden in een accu. Zonnepanelen installateurs leggen dergelijke PV systemen met name aan voor toepassingen zoals tuinverlichting, tuinhuisjes die ver van het elektriciteitsnet vandaag staan of een caravan of boot.

Zijn er schaduwobjecten aanwezig die uw PV installatie hinderen?

In het geval er schaduwobjecten aanwezig zijn zoals bomen of een schoorsteen, dan adviseren we gebruik te maken van power optimizers of micro-omvormers. Op het moment dat er schaduw valt op één van de panelen zorgt dit paneel er niet meer voor dat het rendement van de overige panelen ook omlaag gaat.

Gerelateerde overige informatie: