10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Zonnepanelen opbrengst: hoeveel leveren ze op?

Bedrijfsbus van Zonion

Overweegt u de aanschaf van zonnepanelen? Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Door zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen, kunt u flink besparen op uw energierekening. Maar wat is nu precies de opbrengst van zonnepanelen? Hoeveel stroom leveren ze en hoeveel kunt u daarmee besparen? Wij van Zonion leggen het u graag uit.

Factoren die de opbrengst bepalen

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Het aantal zonnepanelen en hun totale piekvermogen in wattpiek (wp)
  • De oriëntatie en hellingshoek van de panelen (opbrengst is optimaal bij een oriëntatie op het zuiden en een hellingshoek van 30-40 graden)
  • De hoeveelheid zonlicht (aantal zonuren per jaar)
  • Eventuele schaduw van bomen of gebouwen
  • Het rendement van de panelen en de omvormer

Rekenvoorbeeld opbrengst

Stel, u heeft 10 zonnepanelen van elk 300 wp. Uw totale piekvermogen is dan 3000 wp ofwel 3 kwp (kilowattpiek). In nederland hebben we gemiddeld zo’n 850 zonuren per jaar. De jaaropbrengst is dan:

3 kwp x 850 zonuren = 2550 kwh

Dat staat gelijk aan het jaarverbruik van een gemiddeld huishouden. Met 10 panelen van 300 wp kunt u dus uw volledige stroomverbruik opwekken! Uiteraard hangt de werkelijke opbrengst af van de specifieke situatie.

Terugverdientijd en rendement

Zonnepanelen zijn een slimme investering. Uw energierekening gaat direct omlaag en zo verdient u de aanschafkosten terug. Meestal is een systeem in 4 tot 6 jaar terugverdiend. Daarna profiteert u nog 20-25 jaar van gratis groene stroom. Het rendement op zonnepanelen ligt rond de 8% en is daarmee een stuk hoger dan spaarrente.

Zonion levert met deskundig personeel de beste installatie. Er worden geen concessies gedaan op kwaliteit en veiligheid.

Zonion – uw specialist in zonne-energie

Zonion is al sinds 2013 een gerenommeerde leverancier en installateur van zonnepanelen. Met onze ruime ervaring in duurzame energie, eerst in windenergie en nu in zonne-energie, bent u verzekerd van de beste kwaliteit en service.

Wij behandelen uw offerteaanvraag zorgvuldig en komen indien nodig vooraf bij u langs om de situatie te bekijken. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Onze installatieteams leveren vakwerk met moderne middelen. Van advies en btw-teruggave tot installatie en oplevering, wij ontzorgen u van a tot z!

Wilt u ook genieten van een lagere energierekening en uw steentje bijdragen aan een duurzame wereld? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij helpen u graag verder.