10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Zonnepanelen op schuin dak

Een vraag die wij bij Zonion vaak krijgen van geïnteresseerden in zonnepanelen is: “hoeveel zonnepanelen heb ik eigenlijk nodig?” het antwoord hangt af van een aantal factoren. Wij helpen u graag om dit voor uw specifieke situatie te bepalen, zodat u een installatie krijgt dat optimaal aansluit bij uw wensen en mogelijkheden.

Factoren die het benodigde aantal zonnepanelen bepalen

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen geschikt zijn voor uw woning of bedrijfspand, kijken we onder andere naar:

  • Uw huidige stroomverbruik op jaarbasis
  • De oriëntatie en hellingshoek van uw dak
  • Beschikbaar dakoppervlak
  • Eventuele schaduwvorming op het dak
  • Het gewenste aandeel eigen opwek

Hoe hoger uw stroomverbruik, hoe meer panelen u in principe nodig zult hebben om een substantieel deel zelf op te wekken. Maar ook de oriëntatie is belangrijk. Panelen op een zuidgeoriënteerd dak leveren de hoogste opbrengst. Bij oost- en westoriëntatie is de opbrengst wat lager en zijn er dus meer panelen nodig voor dezelfde opwek.

Rekenvoorbeeld benodigd aantal zonnepanelen

Stel, u verbruikt jaarlijks 3500 kwh aan stroom en wilt dit volledig gaan opwekken met zonnepanelen op uw zuidgeoriënteerd dak. Dan heeft u ongeveer 10 panelen van 350 wp (wattpiek) nodig. De rekensom is:

3500 kwh / 350 kwh per paneel = 10 panelen

Wp is een maat voor het vermogen van een zonnepaneel. Onze panelen hebben een relatief hoog vermogen per paneel, zodat u minder panelen op uw dak nodig heeft.

Persoonlijk advies op maat

Bovenstaand rekenvoorbeeld geeft een indicatie, maar voor een concreet advies komen er bij Zonion altijd eerst vrijblijvend bij u langs. Dan bekijken we uw situatie, meten het dak op, analyseren uw verbruik en bespreken uw wensen. Zo stellen we een offerte op maat samen voor uw ideale zonne-energie installatie.

Zonion levert met deskundig personeel de beste installatie. Er worden geen concessies gedaan op kwaliteit en veiligheid. Zonnepanelen kopen is een investering die zichzelf terugverdient. Meestal is de installatie in 4-6 jaar terugverdiend, waarna u nog vele jaren profiteert van gratis zonnestroom. Zonion is uw ervaren en betrouwbare partner in zonne-energie. Wij verzorgen het hele traject, inclusief btw teruggave voor particulieren.