10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Installatie zonnepanelen

Wat komt er bij kijken bij een zonnepanelen installatie?

  1. Eerst bekijken wij of uw dak geschikt is. Er zijn verschillende soorten onder constructies waardoor nagenoeg ieder dak geschikt is voor zonnepanelen.
  2. Nadat bepaald is hoeveel panelen er nodig zijn wordt gekeken hoe en waar deze geplaatst kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte op het dak en plaatsen deze zo dat het de fraaist mogelijke opstelling is.
  3. Er wordt bekabeling aangelegd van de zonnepanelen naar de omvormer. Als er op meerdere dak-delen zonnepanelen komen worden deze in meerdere strings aangesloten.
  4. De plek van de omvormer is belangrijk. Dit is de schakel tussen de zonnepanelen en de meterkast. De omvormer zet de energie van de zonnepanelen om naar bruikbare elektriciteit. Zonion adviseert veilige omvormers met een vlamboogdetectie.
  5. De omvormer wordt door middel van WiFi of een LAN verbinding aangesloten op het internet. Zo is de installatie te bekijken via een mobiele app of de webbrowser.
  6. De omvormer wordt aangesloten op de meterkast, hiervoor dient een kabel aangelegd te worden tussen de omvormer en de meterkast. Installaties tot 3600 Watt kunnen via een PV-verdeler worden aangesloten. Dit kan bijvoorbeeld op een wasmachine-aansluiting of een CV-aansluiting. Groot voordeel is dan dat geen nieuwe bekabeling naar de meterkast hoeft worden aangelegd en alles goed beveiligd is.
  7. Via de meterkast wordt de opgewekte energie eerst voor uw eigen verbruik gebruikt. De overgebleven energie wordt automatisch teruggeleverd aan het net.

Wanneer er schaduwobjecten zijn zoals bomen of een schoorsteen adviseren we power optimizers of micro-omvormers. Bij schaduw op de panelen behaal je dan een goed rendement doordat alle panelen in de zon goed blijven produceren. Dit is het werk van de optimizer. Met Micro-omvormers werken de panelen totaal onafhankelijk van elkaar en heeft schaduw op een paneel geen invloed op de overige panelen.

Zonion heeft ruime ervaring in installeren van zonnepanelen. De installatie van zonnepanelen op een woning wordt meestal in 1 dag afgerond. Wij helpen u op weg met de aanmelding van de installatie op www.energieleveren.nl. Ook verzorgen wij de teruggave van de BTW waar u recht op heeft voor u.

 

Vraag hier uw offerte aan

Gerelateerde overige informatie: