10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Zonnepanelen Dronten

Hoeveel geld kan ik besparen met zonnepanelen?

Ontvang binnen 24 uur vrijblijvend een passend prijsaanbod.

 • Bespaar €1.500 per jaar
 • Terugleveren is nog steeds rendabel
 • Volledig BTW vrij

Offerte aanvragen
Doe de dakscan direct!

Zonnepanelen laten plaatsen in Dronten

Zonnepanelen in Dronten

Bent u op zoek naar duurzame energieoplossingen in Dronten? Het gemeentehuis is een uitstekend voorbeeld van de voordelen van zonne-energie. Het dak van het parkeerterrein is volledig bedekt met zonnepanelen, waardoor de auto’s eronder schaduw hebben en tegelijkertijd energie opwekken. Zestien laadpalen voorzien elektrische auto’s van stroom, en een grote batterij slaat overtollige energie op voor bewolkte dagen.

Dit laat zien hoe zonne-energie niet alleen een milieuvriendelijke keuze is, maar ook een manier om te besparen op uw energiekosten. Bij Zonion helpen we u graag bij het overstappen naar zonne-energie. U bent bij ons verzekerd van verschillende voordelen, zoals:

 • Gecertificeerde installateurs: uitsluitend eigen personeel
 • Vrijblijvende offerte: vooraf duidelijk inzicht in de kosten
 • Naadloze integratie: zonnepanelen die perfect aansluiten op uw bestaande energie-infrastructuur
 • 10+ jaar ervaring: Zonion is sinds 2013 specialist in zonne-energie
 • Zonion-app: 24/7 inzicht in opbrengst & verbruik
 • Complete service: van offerte op maat tot en met installatie en onderhoud
 • Garantie: tot wel 25 jaar garantie

Wilt u weten wat er mogelijk is op uw woning? Wij geven u graag advies of maken vrijblijvend een offerte voor u.

Gratis dakscanContact opnemen

Zonion zonnepanelen

Waarom Zonion zonnepanelen?

Zonion zonnepanelen zijn een duurzame en zelfvoorzienende oplossing voor uw woning. Onze panelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in bruikbare elektriciteit, waardoor u direct kunt voldoen aan uw dagelijkse energiebehoeften. Dit maakt u minder afhankelijk van het traditionele elektriciteitsnet en laat u profiteren van eigen groene energie, zelfs op bewolkte dagen.

Zelf energie opwekken

Vermindering van CO2- uitstoot

Besparen op energiekosten

Salderingsregeling

Wat is de salderingsregeling?

Een installatie zonnepanelen is een behoorlijke investering en wij krijgen veel vragen over het salderen. Het salderen houdt in dat u voor de stroom die u vanuit de zonnepanelen terug levert aan het net, dezelfde kilowattuurprijs krijgt als wat u betaald wanneer u stroom gebruikt. Voorbeeld 1: U gebruikt 3000 kWh per jaar en uw zonnepanelen leveren 3000 kWh per jaar. Dit betekent dat u alleen het vastrecht betaalt en niets voor de gebruikte stroom. Echter, vanaf 2023 zal de salderingsregeling met 7% per jaar worden afgebouwd. Voorbeeld 2: U gebruikt 3000 kWh per jaar en uw zonnepanelen leveren 3000 kWh per jaar. Van deze energie heeft u 1000 kWh direct verbruikt. Op uw jaarafrekening staat nu dat u 2000 kWh van het net heeft gebruikt en 2000 kWh heeft teruggeleverd. Voor de 2000 kWh gebruikt betaalt u €0,21 per kWh, terwijl u voor de teruggeleverde stroom €0,195 per kWh ontvangt. Hierdoor moet u €30 bijbetalen.
Dronten

Hoe weet ik of mijn woning in Dronten geschikt is?

Vrijwel elk huis is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Wij gebruiken montagesystemen geschikt voor platte en schuine daken. De richting van het dak is wel van belang. Zonnepanelen zijn goed te plaatsen op oost, west of zuid. Het plaatsen van zonnepanelen op een dak richting het noorden is af te raden. Het zal heel lang duren om de investering er uit te krijgen.

Als u twijfelt of uw dak geschikt is neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Salderingsregeling

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal benodigde zonnepanelen hangt af van uw jaarlijkse elektriciteitsverbruik en de efficiëntie van de zonnepanelen.
 • Gemiddeld verbruik: een doorsnee Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 3500 kWh.
 • Opbrengst per paneel: de huidige generatie zonnepanelen levert gemiddeld tussen de 280 en 320 kWh per paneel per jaar.
Aan de hand van deze gegevens kunt u een inschatting maken van het aantal panelen dat nodig is om aan uw energiebehoeften te voldoen. Onderstaand vindt u een overzichtelijke tabel ter indicatie:
Gemiddeld jaarlijks verbruik (kWh) Geschat aantal zonnepanelen
1.000 kWh 4 - 6
2.000 kWh 7 - 8
3.000 kWh 10 – 12
4.000 kWh 14 – 16
5.000 kWh 17 - 19
De aangegeven aantallen zijn richtlijnen en kunnen variëren door verschillende factoren, zoals de geografische ligging, de oriëntatie van de panelen ten opzichte van de zon en het specifieke model van de zonnepanelen. Het is daarom aan te raden een op maat gemaakte berekening te laten uitvoeren voor een nauwkeurige schatting van uw behoeften. Voor een berekening op maat kunt u direct contact met ons opnemen.
Zonnepanelen in Dronten
Prijzen

Kosten zonnepanelen

Het aanschaffen van een zonnepaneelinstallatie is geen makkelijke beslissing. We begrijpen dat u graag duidelijkheid wilt over de kosten van de installatie. De totale kosten zijn afhankelijk van deze factoren: Vanwege deze variabelen is het moeilijk om een standaard prijs te geven. We bieden daarom graag een vrijblijvende offerte aan, zodat u een duidelijk inzicht krijgt in de kosten en de hoeveelheid energie die u zult opwekken. De kosten van de installatie heeft u er meestal binnen 7 jaar uit. 0321 316 042Offerte aanvragen
Bedrijfsbus van Zonion

Betrouwbaar

Professioneel bedrijf. Helder advies en goede communicatie. Komen afspraken na,. Verder een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ron, Lelystad
26 oktober 2023

Installatie netjes en conform afspraak geplaatst

Team van 4 monteurs kwam netjes op tijd en heeft de installatie keurig geplaatst en aangesloten zoals besproken

Rick, Emmeloord
20 oktober 2023

Deskundig en betrouwbaar

Ervaringen van onze klanten uit Dronten

Bij Zonion draait alles om deskundigheid en betrouwbaarheid. Klantfeedback is voor ons van groot belang, en we zijn trots op onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5 op Kiyoh, wat onze toewijding aan kwaliteit weerspiegelt.

Ons doel is om meer te bieden dan alleen duurzame energieoplossingen. We streven naar het opbouwen van langdurige, betrouwbare relaties met onze klanten, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en een toewijding aan volledige klanttevredenheid.

Snel en vakkundige installatie

Onze werkwijze in Dronten

1. Voorbereiding

We beginnen met een overleg om uw specifieke energiebehoeften en voorkeuren te begrijpen. Daarna analyseren we uw energieverbruikspatronen en evalueren we de capaciteiten van uw huidige energievoorzieningssysteem. Op basis hiervan stellen we een maatwerkplan op dat perfect aansluit op uw situatie.

2. Installatie

Vervolgens starten we met het plaatsen van de zonnepanelen. Onze ervaren vakmensen zorgen voor een efficiënte en nauwkeurige installatie, waarbij de panelen vlekkeloos integreren met uw bestaande energie-infrastructuur. Dit zorgt voor een naadloze werking van uw systeem en een probleemloze installatie.

3. Aansluiting op netwerk

Na de installatie verbinden we de zonnepanelen technisch met uw elektriciteitsnetwerk. Hierdoor werken de verschillende systemen optimaal samen, waardoor u de opgewekte zonne-energie efficiënt kunt benutten.

4. Monitoring en onderhoud

Zodra de installatie en aansluiting zijn voltooid, starten de zonnepanelen met energieproductie. Met onze Zonion App kunt u de prestaties van uw systeem in real-time volgen. Onze panelen zijn ontworpen om onder alle Nederlandse weersomstandigheden optimaal te presteren en vereisen minimaal onderhoud. Mocht er toch onderhoud of reparatie nodig zijn, dan staat ons team klaar om u te ondersteunen. Gratis dakscanContact opnemen
Zonnepanelen Lelystad

Waarom kiezen voor zonnepanelen in Dronten?

Dronten is de perfecte plek voor het hebben van zonnepanelen. Hier staan de belangrijkste voordelen:

 • Zelfvoorziende energie: produceer uw eigen schone energie, zelfs op minder zonnige dagen.
 • Verminderen van CO2-uitstoot: help mee aan een groener Dronten en een gezondere planeet.
 • Besparing op energiekosten: verminder uw afhankelijkheid van het energienet en bespaar aanzienlijk op de energierekening.
 • Verhoogde woningwaarde: zonnepanelen maken uw woning aantrekkelijker voor kopers en kunnen de waarde ervan verhogen.

Bij Zonion installeren we uitsluitend zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen en airconditioners van A-merken. Dit verzekert u van jarenlang efficiënte werking en een nauwkeurige installatie door gecertificeerde installateurs en monteurs.

Zonion levert alleen materialen van de hoogste kwaliteit. We plaatsen Tier 1 zonnepanelen met de beste omvormers en montagesystemen. Wij leveren materialen van onder andere: SolarEdgeCanadian SolarSolisEsdec. Dit zorgt niet alleen voor de duurzaamheid van uw investering, maar ook de kwaliteit van uw energievoorziening. U heeft bij ons garantie van 10 tot 25 jaar op uw zonnepanelen.

Veiligheid en gemak

Inzicht in verbruik en opbrengst

De Zonion-app biedt volledige transparantie en controle over uw energieproductie via zonnepanelen. De app is ontworpen voor gebruiksgemak en geeft u inzicht in elk aspect van uw duurzame energievoorziening, van de opgewekte energie tot de kostenbesparingen. Of u nu uw energie-efficiëntie wilt verfijnen, uw besparingen wilt maximaliseren of simpelweg uw groene investeringen wilt optimaliseren, de Zonion-app zorgt voor een duidelijke en eenvoudige ervaring. Vertrouw op onze app om met gemak en vertrouwen te genieten van de voordelen van duurzame energie.

Subsidies

Subsidies voor zonnepanelen in Dronten

Er zijn verschillende subsidies en aftrekregelingen beschikbaar voor huiseigenaren in Dronten, om de overstap naar zonne-energie te vergemakkelijken. De Subsidie Duurzame Energie (SDE++) verlaagt de kosten van zonnepanelen, terwijl de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsaftrek (KIA) het mogelijk maken om een deel van de investeringskosten van de belasting af te trekken.

Dankzij deze regelingen is het voor huiseigenaren in Dronten financieel aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen en te profiteren van de voordelen van duurzame energie.

Meer informatie

Lees relevante blogs

Zonion plaatst zonnepanelen op schuin dak.

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw jaarlijkse stroomverbruik op te wekken, is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal kWh st...

Zonnepanelen op plat dak door Zonion

Met een jaarlinks stroomverbruik van 3500 kWh heb je minimaal 10 zonnepanelen nodig om het volledige stroomverbruik te kunnen dekk...

Installatie zonnepanelen door Zonion

Verbruikt jouw huishouden gemiddeld 10000 kWh per jaar en ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dit op te wekken? Het aantal zonnepane...

Is uw interesse gewekt?

Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Bent u benieuwd naar de voordelen van zonnepanelen voor uw woning in Dronten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, of vraag direct een offerte aan. Bij Zonion streven we ernaar om duurzame energieoplossingen te bieden die perfect aansluiten op uw behoeften!

0321 316 042Offerte aanvragen