10+ jaar ervaring
Gecertificeerd personeel
Uw lokale partner
Zonion

Zonnepanelen Lelystad

Hoeveel geld kan ik besparen met zonnepanelen?

Ontvang binnen 24 uur vrijblijvend een passend prijsaanbod.

 • Bespaar €1.500 per jaar
 • Terugleveren is nog steeds rendabel
 • Volledig BTW vrij

Offerte aanvragen
Doe de dakscan direct!

Zonnepanelen laten plaatsen in Lelystad

Zonnepanelen in Lelystad

Bespaar nu op uw energierekening door zonnepanelen te laten installeren op uw woning in Lelystad! De ervaren monteurs van Zonion leveren gehele installaties van begin tot eind, en vaak in één dag geïnstalleerd. De mensen van Zonion werken al vele jaren in de duurzame energie. Profiteer nu van zonnepanelen op uw woning en maak Lelystad een stukje duurzamer. U bent bij ons verzekerd van verschillende voordelen, zoals:

 • Gecertificeerde installateurs: professionele en betrouwbare installatie door uitsluitend eigen personeel
 • Vrijblijvende offerte: vooraf duidelijk inzicht in de kosten, zonder enige verplichting
 • Naadloze integratie: zonnepanelen die perfect aansluiten op uw bestaande energie-infrastructuur
 • 10+ jaar ervaring: Zonion is sinds 2013 specialist op het gebied van zonne-energie
 • Zonion-app: 24/7 inzicht in opbrengst & verbruik van uw systeem
 • Complete service: van offerte op maat tot en met installatie en onderhoud
 • Garantie: tot wel 25 jaar garantie

Wilt u weten wat er mogelijk is op uw woning? Wij geven u graag advies of maken vrijblijvend een offerte voor u.

Gratis dakscanContact opnemen

Hoge energieprijzen

Tegenwoordig zijn de energieprijzen behoorlijk hoog. Des te meer reden om over de aanschaf van zonnepanelen na te gaan denken. Wanneer u zonnepanelen op uw woning installeert zal uw energierekening aanzienlijk verminderen. Het kan zelfs zijn dat u geld terug krijgt van het energiebedrijf. De meeste installaties hebben zich terugverdient naar 7 jaar. Daarna bespaart u nog jaren lang op uw energienota.

Prijzen

Wat kosten zonnepanelen in Lelystad?

De kosten van een zonnepaneelinstallatie variëren sterk, afhankelijk van uw woning en uw wensen. U betaalt voor de panelen, de omvormer, en het installatie werk, wat allemaal kan variëren. Wilt u weten wat een installatie op uw woning kost? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We houden rekening met uw wensen, het type dak en andere variabelen. Bovendien voorzien we u van informatiesheets van de aangeboden producten, zodat u volledig op de hoogte bent van uw investering. Offerte aanvragen
Bedrijfsbus van Zonion

Zonion zonnepanelen

Waarom Zonion zonnepanelen?

Met Zonion Zonnepanelen heeft uw woning een duurzame en zelfvoorzienende energieoplossing. Onze panelen zetten zonne-energie om in bruikbare elektriciteit, waarmee u direct in uw dagelijkse energiebehoeften kunt voorzien. Dit verkleint uw afhankelijkheid van het traditionele elektriciteitsnet en laat u profiteren van uw eigen groene energie, zelfs op bewolkte dagen.

Zelf energie opwekken

Vermindering van CO2- uitstoot

Besparen op energiekosten

Salderingsregeling

Wat is de salderingsregeling?

Een investering in zonnepanelen is aanzienlijk, en veel mensen hebben vragen over hoe de salderingsregeling werkt. Salderen betekent dat u voor de energie die u vanuit uw zonnepanelen teruglevert aan het net dezelfde kilowattuurprijs ontvangt als wat u betaalt voor uw verbruik. Voorbeeld 1: U verbruikt 3000 kWh per jaar, en uw zonnepanelen leveren dezelfde hoeveelheid. Dit betekent dat u alleen het vastrecht betaalt en niets voor uw stroomverbruik. Vanaf 2023 zal de salderingsregeling echter jaarlijks met 7% worden afgebouwd. Voorbeeld 2: U verbruikt 3000 kWh per jaar, en uw zonnepanelen leveren ook 3000 kWh. Van deze energie heeft u 1000 kWh direct verbruikt. Op uw jaarafrekening staat nu dat u 2000 kWh van het net heeft gebruikt en 2000 kWh heeft teruggeleverd. Voor de 2000 kWh die u heeft gebruikt, betaalt u €0,21 per kWh, en voor de teruggeleverde energie ontvangt u €0,195 per kWh. Dit resulteert in een rekening van €30.
Zilverparkkade in Lelystad

Is uw woning in Lelystad geschikt voor zonnepanelen?

Bijna elke woning is geschikt voor zonnepanelen. Wij gebruiken montagesystemen die geschikt zijn met zowel platte als schuine daken. De oriëntatie van het dak is echter van belang. Zonnepanelen zijn goed te plaatsen op daken die naar het oosten, westen of zuiden zijn gericht. Plaatsing op een noordelijk dak is af te raden, omdat de terugverdientijd en werking dan aanzienlijk langer is.

Als u twijfelt of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Aantal benodigde zonnepanelen

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft hangt af van uw elektriciteitsverbruik en van uw panelen.
 • Gemiddeld verbruik: een doorsnee Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks rond de 3500 kWh.
 • Opbrengst per paneel: de huidige generatie zonnepanelen levert gemiddeld tussen de 280 en 320 kWh per paneel per jaar.
Op basis van deze gegevens kunt u inschatten hoeveel panelen nodig zijn om in uw energiebehoeften te voorzien. Onderstaand vindt u een tabel ter indicatie:
Gemiddeld jaarlijks verbruik (kWh) Geschat aantal zonnepanelen
1.000 kWh 4 - 6
2.000 kWh 7 - 8
3.000 kWh 10 – 12
4.000 kWh 14 – 16
5.000 kWh 17 - 19
De genoemde aantallen zijn richtlijnen en kunnen variëren door verschillende factoren, zoals de geografische ligging, de oriëntatie van de panelen ten opzichte van de zon, en het specifieke model van de zonnepanelen. Wij raden u aan om een op maat gemaakte berekening te laten uitvoeren voor een nauwkeurige schatting van uw behoeften. Neem hiervoor contact met ons op.
Zonnepanelen in Lelystad

Betrouwbaar

Professioneel bedrijf. Helder advies en goede communicatie. Komen afspraken na,. Verder een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Ron, Lelystad
26 oktober 2023

Installatie netjes en conform afspraak geplaatst

Team van 4 monteurs kwam netjes op tijd en heeft de installatie keurig geplaatst en aangesloten zoals besproken

Rick, Emmeloord
20 oktober 2023

Deskundig en betrouwbaar

Ervaringen van onze klanten uit Lelystad

Bij Zonion staat deskundigheid en betrouwbaarheid voorop. Klantfeedback is voor ons van groot belang, en we zijn trots op onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5 op Kiyoh, wat onze toewijding aan kwaliteit weerspiegelt.

We streven ernaar om meer te bieden dan alleen duurzame energieoplossingen. Ons doel is langdurige, betrouwbare relaties op te bouwen met onze klanten, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en volledige klanttevredenheid.

Snel en vakkundige installatie

Onze werkwijze in Lelystad

1. Voorbereiding

We starten met een overleg om uw specifieke energiebehoeften en voorkeuren te begrijpen. Vervolgens analyseren we uw energieverbruikspatronen en beoordelen we de capaciteiten van uw huidige energievoorzieningssysteem. Wij stellen een maatwerkplan op dat helemaal aansluit op uw situatie.

2. Naadloze installatie

Daarna beginnen we met het plaatsen van de zonnepanelen. Wij zorgen voor een efficiënte en nauwkeurige installatie, waarbij de panelen perfect integreren met uw bestaande energie-infrastructuur. Dit zorgt voor een naadloze werking van uw systeem en een probleemloze installatie.

3. Aansluiting op netwerk

Na de installatie sluiten we de zonnepanelen technisch aan op uw elektriciteitsnetwerk. Dit zorgt ervoor dat de verschillende systemen optimaal samenwerken, waardoor u de opgewekte zonne-energie efficiënt kunt benutten.

4. Monitoring en onderhoud

Na de installatie en aansluiting starten de zonnepanelen met energieproductie. Met de Zonion App kunt u de prestaties van uw systeem in real-time volgen. Onze zonnepanelen kunnen onder alle Nederlandse weersomstandigheden optimaal presteren en vereisen minimaal onderhoud. Mocht er toch onderhoud of reparatie nodig zijn, dan staat ons team klaar om u te ondersteunen. Gratis dakscanContact opnemen
Zonnepanelen Lelystad

Voordelen van zonnepanelen in Lelystad

Lelystad is de perfecte locatie voor het hebben van zonnepanelen. Hier staan de belangrijkste voordelen:

 • Zelfvoorziende energie: produceer uw eigen groene energie, zelfs op bewolktere dagen.
 • Vermindering van CO2-uitstoot: help mee aan een groener Lelystad en een gezondere planeet.
 • Besparen op energiekosten: verminder uw afhankelijkheid van het energienet en bespaar aanzienlijk op de energierekening.
 • Verhoogde woningwaarde: zonnepanelen maken uw woning aantrekkelijker voor kopers en kunnen de waarde ervan verhogen.

Wij installeren bij Zonion uitsluitend zonnepanelen, laadpalen, thuisbatterijen en airconditioners van A-merken. Dit verzekert u van een nauwkeurige installatie en jarenlang efficiënte werking, dankzij gecertificeerde installateurs en monteurs.

Zonion kiest ervoor om de beste materialen te installeren op uw woning. Wij zullen niet bezuinigen op materialen of installatiewerkzaamheden. Hierdoor ontvangt u van ons een betrouwbaar systeem. Wij werken onder andere met: Montagesystemen van Esdec en van der Valk; Omvormers van SolarEdge, Solis en Enphase; Zonnepanelen van Phono Solar, Canadian Solar en Longi.

Veiligheid en gemak

Inzicht in verbruik en opbrengst

De Zonion-app geeft u volledige transparantie en controle over uw opbrengst via zonnepanelen. Onze app is erg makkelijk in gebruik en geeft u inzicht in elk aspect van uw duurzame energievoorziening, van de hoeveelheid opgewekte energie tot de kostenbesparingen die dit oplevert. Wilt u uw energie-efficiëntie verbeteren, uw besparingen maximaliseren, of uw groene investeringen optimaliseren? De Zonion-app biedt een duidelijke en eenvoudige ervaring. Vertrouw op onze app om met gemak en vertrouwen te profiteren van de voordelen van duurzame energie.

Subsidies

Subsidies voor zonnepanelen in Lelystad

Huiseigenaren in Lelystad kunnen profiteren van diverse subsidies en aftrekregelingen om de overstap naar zonne-energie te vergemakkelijken. Er is een subsidie die de kosten van de zonnepanelen verlaagt, namelijk de Subsidie Duurzame Energie (SDE++). Daarnaast zijn er twee aftrekregelingen, de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsaftrek (KIA). Deze regelingen maken het mogelijk om een deel van de investeringskosten van de belasting af te trekken. Subsidies en aftrekregelingen maken het voor u aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen.

Meer informatie

Lees relevante blogs

Zonion plaatst zonnepanelen op schuin dak.

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw jaarlijkse stroomverbruik op te wekken, is afhankelijk van een aantal factoren: het aantal kWh st...

Zonnepanelen op plat dak door Zonion

Met een jaarlinks stroomverbruik van 3500 kWh heb je minimaal 10 zonnepanelen nodig om het volledige stroomverbruik te kunnen dekk...

Installatie zonnepanelen door Zonion

Verbruikt jouw huishouden gemiddeld 10000 kWh per jaar en ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om dit op te wekken? Het aantal zonnepane...

Is uw interesse gewekt?

Vraag dan vrijblijvend en gratis een offerte aan!

Wilt u zonnepanelen op uw eigen dak in Lelystad? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek, of vraag direct een offerte aan. Bij Zonion streven we ernaar om duurzame energieoplossingen te bieden die perfect aansluiten op uw behoeften!

0321 316 042Offerte aanvragen